tiistai 25. marraskuuta 2014

TRADITIONAL CHRISTMAS

Mitkä asiat tuovat sulle joulumielen? Omalla kohdallani sanoisin ehdottomasti ne perinteet, jotka on toistuneet vuodesta toiseen aina mun lapsuusajoilta asti. Tutut ja jo ulkoa muistettavat joululaulut, upeat valot sekä kynttilät, jouluiset tuoksut ja lahjojen suunnittelu - puhumattakaan kaikista herkuista, kuten pipareista, glögistä, porkkanalaatikosta tai luumumarmeladilla täytetyistä tortuista.

Tortuista päästäänkin aiheeseen, oon nimittäin mukana Indiedaysin ja Dronningholmin kampanjassa, jossa kisataan leikkimielisesti perinteisen sekä modernin joulun puolesta instagramin ihmeellisessä maailmassa. Skabassa on kaksi joukkuetta luumu -ja omenatiimi, joista mä oletettavastikkin kuulun ensimmäiseen. Vaikka kisa käydäänkin kahden marmeladin välityksellä, niin vastakkain ovat siis perinteinen (luumu) sekä moderni (omena) joulu.

6

Tarkemmat Joulun tähdet -kilpailun säännöt löydät Dronninholmin instagramista, mutta lyhykäisyydessään tehtävänä on ladata jouluinen kuva instagramiin sulle sopivimmalla hashtagilla varustettuna - siis joko #perinteinenluumu tai #moderniomena. Koska oon itse mukana luumujengissä, niin haastan teidät tulemaan meidän joukkoihin. Eikä kilpailu olisi tietenkään mitään ilman kunnon voittoa, joten enemmän kuvia keränyt tiimi voittaa, ja voittajajoukkueen kesken arvotaan mieletön 3000 euron matkalahjakortti kahdelle joko Lappiin tai Thaimaahan!

A1

Meidän perheessä on vietetty joulua aina samalla kaavalla, enkä kyllä rehellisesti sanottuna vaihtaisi siitä hetkeäkään pois. En aamuisia riisipuuroja mantelin löytämisen toivossa, yhteisiä käyntejä hautuumaalla, Joulupukin kuumalinjan loputonta katselua, siskojen malttamatonta lahjojen odotusta tai äidin tekemää porkkanalaatikkoa. Musta joulu ei olis joulu ilman kaikkia perinteitä.

1
7

9 kommenttia:

 1. Nyt alkoi tehdä mieli joulutorttuja.. :P

  VastaaPoista
 2. Perinteet kunniaan, enkä vois kuvitella viettäväni joulua missään muualla kuin Suomessa, mutta aivan yhtä tärkeää mulle on LUMI. Olen tässä asiassa ehdoton. Jos ei tule lunta, niin ei tule jouluakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on vähän sama, en kyllä osais kuvitella viettäväni aattoa muissa kuin Suomen maisemissa :-) Ja lumi, se olis kyllä älyttömän magee juttu näin joulun alla ♥

   Poista
 3. Oi oi ei saisi kesken työpäivää lukea tälläistä postausta kun nyt tekisi mieli olla kotona leipomassa itsekkin joulutorttuja ;-) taidampa tietää mitä tänä iltana kokkaillaan keittiössä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha pahoittelut :-D Mut onneks joulutorttuja kerkee vielä leipomaan vaikka kuinka!

   Poista
 4. Perinteet on kyllä Joulun a ja o! Vitsi sun tekemät joulupostaukset on mahtavia :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mustakin! Ja kiitos, ite en oo niinkään tyytyväinen ylipäätään mun postauksiin viime aikoina, mutta toivottavasti saan asiaan muutoksen :-)

   Poista
 5. oi vitsi tuli ihan hirveen joulunen fiilis näistä kuvista! <3

  VastaaPoista