keskiviikko 23. lokakuuta 2013

DUBAI: DAY 6

Ja sitten siirrytään täältä harmaan ja kolean Suomen keskeltä takaisin kuumaan Dubaihin, jossa ei ainakaan lämmön puolesta voinut valittaa. Lauantaina, meidän reissun kuudentena päivänä päätettiin vihdoin ottaa suunnaksi Dubain suurin hiekkaranta Jumeirah Beach. Toi kyseinen ranta oli epäilemättä isoin, minkä mä oon pienen elämäni aikana nähnyt - ei sitä päästä päähän ainakaan jalkaisin jaksanut mennä. Rannalla loikoilun lisäksi käytiin myös ihastelemassa Dubai Mallin suihkulähdenäytöstä, joka oli kyllä näkemisen arvoinen juttu! Nyt kuitenkin starttaan tän kyseisen päivän käyntiin:

six1
U1
six44
U12
Me oltiin suunniteltu meidän matka aika hyvin etukäteen, sillä tiedettiin että Dubaissa olisi niin paljon nähtävää ja koettavaa, että ilman kunnollista ohjelmaa, ei olisi millään muistettu käydä kaikkialla. Lauantaina, toiseksi viimeisimpänä reissupäivänä me otettiin heti aamusta suunnaksi Jumeirah Beach - Dubain suurin hiekkaranta. Metrolla kulkemisen sijaan valittiin suosiolla taksi, koska sillä pääsi mutkitta oikeaan osoitteeseen ja kaiken lisäksi tosi halvalla. Me taidettiin maksaa meidän parikymmenminuuttisesta taksireissusta vajaat viisi euroa (jos oikein muistan), joten tää oli todella hyvä vaihtoehto metroon ja kävelyyn verrattuna.
six7
U2
six36
U26
six37
Hypättiin Burjumanissa taksiin ja kerrottiin, minne me haluttiin mennä. Taksi hurautti menemään ja jätti meidät Jumeirah Beachin loppupäähän, jossa odotti Burj Al Arab, suuri rakennus meren rannalla, jonka näkemistä oltiin odotettu jo tosi kauan. Eikä oltu muuten turhaan venailtu, sillä toi rakennus oli uskomattoman hieno! Oltaispa päästy sinne katselemaan maisemia ja ennenkaikkea syömään..

Me ei tosiaan oltu syöty aamiaista hotellilla ollenkaan, sillä luultiin, että noinkin iso ranta olisi täynnä kahviloita ja ruokapaikkoja - no eiköhän me oltu väärässä ja pahasti. Ei ravintoloita, ei kahviloita, ei ruokapaikkoja. Kummankin mahat kurnivat ja kuumuutta riitti sen nelisenkymmentä astetta. Voin kertoa, etten oo varmaan ikinä ollut niin turhautunut, kun sillon - edestakaisin kävelyä pitkin Jumeirah Beachia, yltäpäätä hiessä, kovassa nälässä, ilman minkäänlaisia tuloksia. Kyllä multa tais muutamat kirosanat päästä suusta.. Käveltiin Burj Al Arabille siinä toivossa, että oltais päästy sinne syömään, mutta turhaan - eihän sinne päässyt ilman pöytävarausta. Seuraavaksi laahustettiin suuren autotien vierusta ja liftattiin sen sataan kertaan, kunnes vihdoin saatiin taksi, joka kuljetti johonkin paikalliseen raflaan. Vihdoin ruokaa (joka oli ihan ok) ja ilmastointi! Kerrankin loppu hyvin kaikki hyvin!
six60
U20
six15
U24
six34
U25
six38
U17
six62
U27
six64
Nopean ruokailun jälkeen käytiin kiertämässä rannan toista puolta, ihastelemassa Burj Al Arabia ja katselemassa paikkoja. Ei maltettu millään jäädä vain toiseen päähän rantaa, joten napattiin viereiseltä tieltä taksi ja ajettiin takaisin rannan alkupäähän. Seuraavaksi vuokrattiinkin rannalla työskentelevältä pojalta aurinkovarjo, tuolit sekä pyyhkeet ja vietiin ne meren äärelle. Vitsi miten ihanaa oli loikoilla rantavedessä auringon porottaessa taivaalta ja aaltojen kutitellessa varpaita, kerätä simpukoita, tehdä hiekkalinna saksalaisperheen kanssa ja vain nauttia siitä kirkkaan turkoosista merestä ja lämmöstä ilman huolen häivää. Mä tykkäsin Jumeirah Beachista niin paljon, se oli todella puhdas ja kaunis paikka.
U22
six71
U21
six69
U23
Me vietettiin Jumeirah Beachilla tunteja tuntien perään, rentoiltiin ja hengailtiin. Pikkuhiljaa (valitettavasti..) alkoi kuitenkin tulla niin myöhä, että oli aika jättää hyvästit kyseiselle rannalle ja kiertää paikkoja viimeistä kertaa. Kauniita taloja, valtavia palmuja, pitkiä kävelykatuja ja pehmeätä hiekkaa varpaiden alla - kyllä mulle kelpasi. Haikeiden hyvästien jälkeen palattiin takaisin Burjumaniin meidän hotellille.
six41
U6
six21
Hotellille tultuamme käytiin suihkussa, vaihdettiin vaatteet ja hiukan valmistauduttiin iltaa varten. Hetken päästä lähdettiinkin taas kohti Dubai Mallia, haluttiin nimittäin nähdä todella suosituksi osoittautunut suihkulähdenäytös, jota monet tuhannet ihmiset käyvät päivittäin katsomassa. Ennen näytöstä oli kuitenkin pakko saada syötävää, sillä edellisestä ruokailusta oli kulunut jo monen monta tuntia.
U16
six66
U14
Me päätettiin yhteistuumin, että mennään illallistamaan vielä toisen kerran California Pizza Kitchen-nimiseen raflaan, jossa siis oltiin oltu jo aikaisemmin samaisella viikolla - ja ainakin sillon tykättiin kovasti! Alkuruoat sikseen ja suoraan pääruokien kimppuun. Tilattiin kaksi erilaista pizzaa, joista toinen oli se mun tämänhetkinen suosikki - välimerellinen pizza fetoineen, kanoineen, kurkkuineen, tomaattineen ja muine herkkuineen. Kyytipojiksi noille mahan täyttäjille otettiin alkoholittomat pina coladat sekä mojitot. Kaikenkaikkiaan ihan taivaallisen hyvää safkaa fantastisten juomien kera, sanoisin että täys kymppi!
U10
six57
U7
six28
U9
six53
U11
Ihanan illallisen jälkeen lähdettiin masut pyöreinä sinne suihkulähdealueelle, joka sijaitsi siis aivan Dubai Mallin ulkouolella, Burj Khalifan juurella. Noita esityksiä oli onneksi aina puolen tunnin välein, koska paikka oli ihan täynnä ihmisiä ja hyviä katsomispaikkoja olisi ollut todella vaikea saada, jos näytösten välit olisivat olleet yhtään pidempiä. Me mentiin heti toisen esityksen loputtua varaamaan paikat seuraavaan näytökseen, jotta saataisiin edes jonkinlaisia valokuvia sen ihmismassan keskeltä.

Me odotettiin kummatkin innolla tota esitystä, sillä oltiin kuultu paljon kertomuksia sen upeudesta ja lähteiden korkeuksista. Puolen tunnin päästä alkoi vihdoin tapahtumaan, kun allasalueeelle syttyi monia erilaisia vilkkuvaloja - pian musiikki alkoi soimaan ja suihkulähteet liikkumaan sen tahtiin. Ne kertomukset esityksen upeudesta ja suihkulähteiden korkeuksista pitivät kyllä paikkansa, sillä näytös oli ihan älyttömän kaunis ja lähteet kohosivat parhaillaan 150 metrin korkeuteen! Mua harmittaa aika vietävästi, etten saanut videokuvattua tota näytöstä, mutta kameran linssi oli lähes kokoajan ihan vesipisaroiden peitossa ja huurustui vähän väliä... Just niin mun tuuria!
six51
six50
Ennen hotellille menoa käytiin nopeasti jo aiemmin tutuksi tulleessa Level Shoe Districtissä, josta kotiutuin itselleni ne kauan unelmana olleet, aidot Uggit, ja tismalleen siinä mallissa ja värissä, missä ne halusinkin. Noiden ihanuuksien lisäksi matkaan lähti myös ne mustat Hunterin kumisaappaat, jotka ovat by the way olleet kovassa käytössä täällä Suomen syksyisessä säässä. Haikein mielin käveltiin vielä pitkin Dubai Mallin käytäviä, kunnes palattiin takaisin omalle hotlalle, rentoutumaan ja nukkumaan - edessä olisi vielä yksi päivä lämpimässä, mun sydämmen vieneessä Dubaissa!

19 kommenttia:

 1. Oi tuolla näyttää niin ihanalta! Teillä on selvästi ollu kyllä ihana ja tapahtumarikas matka Sampon kanssa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tuolla oli niin ihanaa, järjetön ikävä takaisin ♥ Oli kyllä huippu reissu, valehtelematta elämäni parhaita viikkoja! :-)

   Poista
 2. Ei saa laittaa näin ihania lomakuvia! Masentaa tää syksy vaa enemmän :D Noei, ihanan näköstä :)

  forgotten-tapes.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua kyllä vähän masentaa kun kattelen ikkunasta ulos - pimeetä, harmaata, sumuista, märkää, lehdetöntä ja kylmää :-(

   Poista
 3. vitsi nää matkakuvat on nii upeita! haluisin ite kans käydä Dubaissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos :-) Dubai on superihana kaupunki, kannatan käymistä!

   Poista
 4. Ääh heidi nää sun Dubai -reissupostaukset on niiin kivoja! Ei vitsi, tonne on kyllä ihan pakko päästä elämän aikana! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käymisen arvoinen paikka, suosittelen! :)

   Poista
 5. Siis wau, nää sun matkakuvat on ihan tajuttomia! Niin kauniita ja värit on kohdillas :-) Lisää löylyy vaan mun matkakuumeelle.. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höpsis höpsis :-D Vaikka kyllä mä myönnän, että nää kuvat herättää mussakin pientä matkakuumeilua..

   Poista
 6. mikä hotelli teillä oli? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä löytyy http://heidins.blogspot.fi/2013/09/say-hello-to-dubai.html jos jaksaa sinne asti selata, mutta Savoy Suites-niminen hotelli Burjumanissa :-)

   Poista
 7. paljon noi uggit makso? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein kolmanneksen vähemmän kuin ton malliset Uggit maksaa nettikaupoissa, en nyt ihan tarkkaa hintaa muista :-)

   Poista
 8. Eikää, mä muistan kans et meille kävi tuol Jumeirah Beachillä just se et oletettiin et siel on kauheesti kaikkee ja sit ei löydettykkää mitää ruokapaikkaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha ai teille on käyny sama juttu! :-D Se oli kyllä ehkä raivostuttavinta ikinä, mul oli akut nii vähissä kun pääsin vihdoin sinne raflaan..

   Poista
 9. Ihania otoksia! Varsinkin nuo jossa oot rannalla selkä kameraan päin!

  VastaaPoista